Ο Ραμ Εμάνουελ επανεξελέγη δήμαρχος του Σικάγο

Την επανεκλογή του πέτυχε ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ, καταφέρνοντας να επικρατήσει του αντιπάλου του για τη δημαρχία Τζέσους Γκαρσία, σε ένα σκληρό εκλογικό αγώνα για τα πολιτικά ηνία της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης και μαστίζεται από συμμορίες του εγκλήματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 55χρονος Εμάνουελ ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για σειρά διαφημιστικών σποτ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, πετυχαίνει την επανεκλογή του με το 56% των ψήφων, έναντι του 44% που καταλαμβάνει ο Γκαρσία και με καταμετρημένο περίπου το 80% των ψήφων.

Η προσέλευση στις δημοτικές κάλπες του Σικάγο ήταν πενιχρή και μόλις που έφτασε στο 44%. Ο Εμάνουελ πρώην στενός συνεργάτης των προέδρων Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, είχε τερματίσει πρώτος μεταξύ των πέντε υποψηφίων, στον αποκαλούμενο “πρώτο γύρο” των δημοτικών εκλογών που έγιναν τον Φεβρουάριο στην αμερικανική μεγαλούπολη, αλλά τότε δεν είχε συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, που απαιτούνται για να κερδίσει κανείς τη δημαρχία του Σικάγο.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το μεγαλύτερο άγχος του Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ