Die Welt: Ελληνικού τύπου διπλωματία Ανατολής – Δύσης

«Μοιάζει σαν το παιγνίδι με την μαργαρίτα: Θα πληρώσει η Αθήνα ή δεν θα πληρώσει; Και το πιο βασικό: Έχει για να πληρώσει; Οι επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο γύρω από την ελληνική ρευστότητα και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και να παρουσιάσει αξιόπιστες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας: «Κι όλα αυτά ασκώντας μια ελληνικού τύπου διπλωματία Ανατολής – Δύσης».

«Να μη γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος»

«Ο πόθος της Ελλάδας για χρήματα που θα αποτρέψουν την χρεοκοπία της είναι πολύ μεγάλος» σχολιάζει ο αρθογράφος. «Αν όμως ο Πρωθυπουργός της επιστρέψει από τη Μόσχα με μια επιταγή παραμένει ανοιχτό. Ναι μεν ο Ρώσος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα αύριο στο Κρεμλίνο, αλλά τα ρωσικά ταμεία θα παραμείνουν προφανώς κλειστά, όπως εκτιμά ο πολιτικός επιστήμων Ντμίτρι Τρενίν.

Η κρίση στη Ρωσία δυσκολεύει τον Πούτιν να βοηθήσει τη χώρα της ΕΕ Η επίσκεψη Τσίπρα γίνεται αντικείμενο προσεκτικής παρατήρησης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ευρωπαίοι πολιτικοί προειδοποιούν να μη γίνει η Ελλάδα ‘Δούρειος Ίππος’ στην ΕΕ σε περίπτωση που δεχθεί βοήθεια από τη Μόσχα και σπάσει το μέτωπο των κυρώσεων σε βάρος της χώρας λόγω της ουκρανικής κρίσης» σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ οι γερμανικές αποζημιώσεις

Άγνοια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά δηλώνει ο Όσβαλντ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ