Der Spiegel: Η προειδοποίηση του Σουλτς στον Τσίπρα για το ταξίδι στη Ρωσία

Στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ρωσία αναφέρεται άρθρο που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο φέρει τον τίτλο «Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποιεί τον Τσίπρα».

«Η Ελλάδα ‘χτίζει’ τώρα πάνω στη βοήθεια από τη Μόσχα», αναφέρει το δημοσίευμα που προσθέτει: «Στις 9 Απριλίου, η Αθήνα θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποπληρώσει κάποιες καθυστερημένες δόσεις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση θα πληρώσει τα χρήματα αυτά. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ανταποκριθεί με οργή στη συνεχιζόμενη άρνηση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, ανακαλώντας προσωρινά το προσωπικό της στην Αθήνα».

Παρά το γεγονός πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα του «Der Spiegel» για ανάκληση προσωπικού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «συνήθη εναλλαγή μελών των τεχνικών ομάδων» το γερμανικό περιοδικό εμμένει στην εκδοχή της οργισμένης αντίδρασης του Ταμείου.

Παράλληλα, συμπληρώνει: «Με τις μεταρρυθμίσεις και τη λίστα, η επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο επανέφερε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία». Όμως, όπως αναφέρεται, οι προειδοποιήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Γκίντερ Κιρχμπάουμ, είναι ιδιαιτέρως αυστηρές προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό σχετικά με την επίσκεψή του στη Μόσχα και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να επιφέρει στην ισορροπία εντός και εκτός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Τα χρήματα για το ΔΝΤ υπάρχουν

Το σκίτσο που tweetαρε ο Άδωνις για τον Βαρουφάκη – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ