To DNA της τραγωδίας των Άλπεων – ΦΩΤΟ

Σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο ανθρωπολογίας και έρευνας DNA έχουν μετατρέψει Γάλλοι και Γερμανοί επιστήμονες, σαλέ που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της συντριβής του Airbus της Germanwings. Οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει δείγματα από το DNA τουλάχιστον 78 επιβατών και καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή ταυτοποίησή τους.

 

Ακριβώς μια εβδομάδα από την πτώση του αεροσκάφους σ’ αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές απομόνωσαν 78 διαφορετικά δείγματα DNA, γενετικό υλικό το οποίο θα συγκριθεί με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση.

Λίγες ώρες μετά τη συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Η διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων της τραγωδίας εξελίσσεται, αλλά οι οικογένειες ίσως χρειαστεί να περιμένουν μήνες για την ταυτοποίηση των αγαπημένων τους προσώπων.

 

Πηγή: telegraph.co.uk

 

Διαβάστε επίσης:

300 εκατ. δολάρια αποζημιώσεις για τη συντριβή του Airbus

Ταυτοποιήθηκαν τα μισά από τα 150 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Εισαγγελείς: Ο Λούμπιτς είχε τάσεις αυτοκτονίας – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ