Rhein-Zeitung: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καλύτερα χαρτιά

Η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και η διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

Η γερμανική εφημερίδα Rhein-Zeitung παρατηρεί: «Οι Έλληνες θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά όχι την έξοδο από το ευρώ. Αρκετοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στο μεταξύ ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καλύτερα χαρτιά, αλλά ότι, αντιθέτως, επιδεινώνει με την τακτική της την όλη κατάσταση. Η λαϊκίστικη πορεία του Τσίπρα κατά της ευρω-οικογένειας αρχίζει να αποδίδει ολοένα και λιγότερο ακόμη και στο εσωτερικό ενώ η πολιτική της αντιπαράθεσης δεν φέρνει το σημαντικότερο κεφάλαιο που χρειάζεται η Ελλάδα: την εμπιστοσύνη».

H εφημερίδα Sächsische Zeitung σημειώνει: «Ο χρόνος πιέζει. Όλα εξαρτώνται από το εάν συναινέσουν οι δανειστές στη λίστα. Εντούτοις όσα κατέθεσαν οι Έλληνες το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, δεν ήταν ούτε πειστικά, αλλά ούτε και επαρκή. Αλλιώς μάλλον δεν εξηγείται ότι μέχρι και χθες οι διαπραγματεύσεις δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Όταν η αντιπροσωπεία από την Αθήνα παρουσιάζει έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή και μάλιστα μόνον στην ελληνική γλώσσα τότε πρόκειται για προσβολή, η οποία δυσχεραίνει την επίτευξη γρήγορης λύσης».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Γερμανική σατιρική εκπομπή – “σύμμαχος” της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35%

DW: Το πιστόλι της ΕΚΤ στον κρόταφο της Αθήνας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ