Süddeutsche: Η λίστα περιέχει κυρίως… ελπίδες

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε δημοσίευμά της σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζει:

«Εντέλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντελήφθη ότι χωρίς την επιείκεια και τη βοήθεια των ευρω-γραφειοκρατών -εναντίον των οποίων ο ίδιος τόσο έβαλε προηγουμένως- η κυβέρνησή του θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση ήδη τον Απρίλιο. Γι’ αυτό και βιάστηκαν τόσο πολύ ο Τσίπρας και ο υπουργός του επί των Οικονομικών με τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Αυτό όμως είναι το μόνο το οποίο μπορεί να επαινέσει κανείς στη νέα λίστα ιδεών. Και αυτό γιατί περιέχει κυρίως ελπίδες.

Την ελπίδα ότι ένα νέα τυχερό παιγνίδι θα αποφέρει περί το μισό δισεκ. ευρώ, αν και οι ειδικοί αναμένουν μόλις το 1/10. (Την ελπίδα) να επαναφέρουν οι Έλληνες τα χρήματά τους από το εξωτερικό, αν φορολογηθούν άπαξ με έναν φόρο 12 έως 15 %. (Την ελπίδα) να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπου έχουν σημαντικό λόγο Έλληνες εφοπλιστές, για άδειες, παρότι δεν πλήρωναν επί 26 χρόνια. Το τελευταίο ο Τσίπρας το πουλάει ως αγώνα κατά των ολιγαρχών. Εντούτοις θα ήταν πιο αξιόπιστος εάν δεν βοηθούσε πρόσφατα μια γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα -που είναι σε θέση να ασκήσει πολιτικές πιέσεις- να μειώσει δραστικά τα χρέη της έναντι του κράτους. Και άλλοι το έκαναν αυτό πριν τον Τσίπρα. Η Αριστερά όμως ήταν εκείνη που ήθελε να τα κάνει όλα διαφορετικά».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανική σατιρική εκπομπή – “σύμμαχος” της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35%

DW: Το πιστόλι της ΕΚΤ στον κρόταφο της Αθήνας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ