Τι αποκαλύπτει πιλότος για τον 28χρονο συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης

Στην μοιραία πτήση που το Airbus της Germanwings συνετρίβη με ταχύτητα 700 χιλιομέτρων στις γαλλικές Άλπεις, ο Andreas Lubitz έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται δεν ήταν η πρώτη φορά…

Ο 48χρονος πιλότος Φρανκ Βόιτον μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Τον θυμάμαι πολύ καλά. Όταν πετούσα μαζί του, υπήρξαν περιπτώσεις που άφησα την θέση μου για να πάω στην τουαλέτα».

«Μου μιλούσε για την εκπαίδευσή του αλλά και για το πόσο χαρούμενος ήταν. Μου έλεγε πόσο πολύ ήθελε να γίνει κυβερνήτης. Ήταν κυρίαρχος στο πιλοτήριο, τα είχε όλα υπό έλεγχο. Γι’ αυτό και τον άφησα μόνο του στο κόκπιτ», δήλωσε ο Βόιτον.

«Είμαι περήφανος που είμαι πιλότος. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μου εμπιστεύονται την ζωή τους. Και τώρα, λόγω της ακατανόητης πράξης αυτού του ανθρώπου, αυτή η εμπιστοσύνη χάθηκε και θα πρέπει να χτιστεί ξανά», καταλήγει ο 48χρονος πιλότος.

Στο σπίτι του Andreas Lubitz στο Ντίσελντορφ, οι έρευνες έφεραν στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο 28χρονος απέκρυψε από τους εργοδότες του την ασθένειά του, καθώς βρέθηκε ένα σκισμένο χαρτί γιατρού που του παρείχε άδεια την ημέρα του δυστυχήματος.

Από την πλευρά της, η Germanwings ανέφερε ότι δεν παρέλαβε ποτέ από τον συγκυβερνήτη ένα τέτοιο χαρτί. 

Διαβάστε επίσης

Ο 28χρονος πιλότος αγόρασε δυο πολυτελή αυτοκίνητα πριν ρίξει το Airbus

Νέο σενάριο για ερωτική απογοήτευση του συγκυβερνήτη του Airbus

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ