Bild: Ο συγκυβερνήτης έπασχε από βαριά κατάθλιψη – Με τσεκούρι ο κυβερνήτης για να σπάσει την πόρτα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings φέρνει έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, σύμφωνα με το οποίο ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Η Bild αποκαλύπτει πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε «ιδιαίτερη και τακτική ιατρική» θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Κάρστεν Σπορ, δήλωσε χθες πως ο Αντρέας Λούμπιτς είχε διακόψει «για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320.

Σύμφωνα με την Bild, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε «από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους».

Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα διαβιβαστούν στις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα κοινοποιήσουν στους Γάλλους ερευνητές.

Η Bild αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πως την ώρα που ο συγκυβερνήτης οδηγούσε το αεροπλάνο προς το έδαφος για λόγους που είναι ακόμη άγνωστοι, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου και να προσπαθήσει να εμποδίσει την καταστροφή.

Εκπρόσωπος της Germanwings είπε στην Bild πως το τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο καθώς αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320.

Διαβάστε επίσης:

Νέο σενάριο για ερωτική απογοήτευση του συγκυβερνήτη του Airbus

Υποχρεωτικά δύο άτομα στο πιλοτήριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ