Μυστήριο με νέες απαγωγές γυναικών από τη Μπόκο Χαράμ

Oι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερες από 400 γυναίκες και παιδιά από την πόλη Νταμασάκ στη βόρεια Νιγηρία, την οποία απελευθέρωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα στρατεύματα από το Νίγηρα και το Τσαντ, αποκάλυψαν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τον απολογισμό, ωστόσο στο παρελθόν η ισλαμιστική οργάνωση έχει προβεί σε μαζικές απαγωγές. Τον περασμένο Απρίλιο η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει σχεδόν 300 μαθήτριες προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.

«Απήγαγαν 506 νεαρές γυναίκες και παιδιά (στο Νταμασάκ). Σκότωσαν περίπου 50 από τους απαχθέντες προτού φύγουν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας έμπορος με το όνομα Σουλεϊμάν. «Δε γνωρίζουμε εάν σκότωσαν και άλλους αφού έφυγαν αλλά πήραν τους υπόλοιπους μαζί τους».

Στρατεύματα από το Νίγηρα και το Τσαντ εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα τα πτώματα τουλάχιστον 70 ανθρώπων σε μία τοποθεσία όπου προφανώς τους είχαν εκτελέσει, κάτω από μία γέφυρα που οδηγούσε εκτός του Νταμασάκ, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντισυνταγματάρχης Τουμπά Μοχάμεντ, ο διοικητής των δυνάμεων Νίγηρα- Τσαντ στο Νταμασάκ, δήλωσε πως οι κάτοικοι ανέφεραν ότι 400 ως 500 γυναίκες και παιδιά έχουν απαχθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Τζιχαντιστές: Θέλουν νεκρούς 100 στρατιωτικούς στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ομαδικό τάφο στη Νιγηρία

Θηριωδία της Μπόκο Χαράμ στις συζύγους – λάφυρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ