Σε ταινία η ζωή της Μέρκελ

Μια ταινία για την ζωή της «σιδηράς κυρίας» της Ευρώπης, η οποία για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές αναδεικνύεται ως η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, μπορεί να μοιάζει ένα λογικό βήμα για μια γερμανική εταιρεία παραγωγής.

Όμως, αν λάβει κανείς υπόψη του αρχικά ότι πρόκειται για μια εταιρεία η οποία έχει γιγαντωθεί χάρη στα προνόμια που απολάμβανε από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια ότι η κυκλοφορία της ταινίας συμπίπτει με τη χρονιά των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις οποίες η καγκελάριος μπορεί να επιδιώξει την επανεκλογή της, γίνεται σαφές ότι μιλάμε για την «αγιογραφία» της Μέρκελ.

Η εταιρεία παραγωγής AVE, η οποία σε δυο χρόνια θα προβάλει στη μεγάλη οθόνη την ταινία υπό τον τίτλο «Άνγκελα Μέρκελ», ανήκει στον εκδοτικό κολοσσό Holtzbrinck, που έχει τις εφημερίδες «Zeit» και «Handelsblatt» αλλά και πολλά πάρε-δώσε με το κυβερνών κόμμα της καγκελαρίου. Ο όμιλος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1948 από τον Γκέοργκ φον Χόλτσμπρινγκ και πέρασε στα τρία του παιδιά, κατάφερε να γιγαντωθεί μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου με τις ραδιοφωνικές άδειες που απέκτησε σε μια σειρά από κρατίδια χάρη στο CDU.

Σύμφωνα, με γερμανικά δημοσιεύματα της δεκαετίας του ’90 ο όμιλος Holtzbrinck κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος ραδιοφώνου στη χώρα, δημιουργώντας ένα είδος μονοπωλίου σε ορισμένα κρατίδια χάρη στην εύνοια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

ΠΗΓΗ: Έθνος της Κυριακής

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ με ναζί αξιωματικούς στον Παρθενώνα στο εξώφυλλο του Der Spiegel

Ο Τσίπρας για το διάλογο με την Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μέρκελ γίνεται… ταινία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ