Bloomberg: Νέο πακέτο βοήθειας τον Ιούνιο…

«Στους διαδρόμους του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο, η 33χρονη κομμώτρια Κατερίνα Δήμα με τον 8χρονο γιο της περιμένει να έρθει η σειρά της για να ανανεώσει το βιβλιάριό της. Αν και η ημέρα είναι βροχερή ο κόσμος που περιμένει είναι πολύς» αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, και συνεχίζει:

«Η γυναίκα έφτασε στα γραφεία του ΙΚΑ το πρωί και για αρκετές ώρες περίμενε υπομονετικά να εξυπηρετηθεί, ενώ τριγύρω της άνθρωποι κάθονταν στο πάτωμα ή όπου αλλού έβρισκαν, καθώς ο μικρός χώρος έχει καταληφθεί από κόσμο που, τελικά, δεν εξυπηρετείται. ‘Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα δεν ξέρω αν μπορώ να σκέφτομαι για σύνταξη’», λέει με πικρία στη δημοσιογράφο του Bloomberg που πραγματοποιεί το επιτόπιο ρεπορτάζ.

«Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζουν πως τα δεδομένα δεν είναι υπέρ της Ελλάδας. Τα ταμειακά αποθέματα κινδυνεύουν να εξαντληθούν αυτό το μήνα και υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η κυβέρνηση δεν θα βρει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις αν δεν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους εταίρους. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταβληθούν τα χρήματα. Παρά ταύτα, σημειώνει το ρεπορτάζ, τα προβλήματα ρευστότητας παραμένουν έντονα, καθώς έπονται πληρωμές δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και χρήματα από την Ευρωζώνη δεν έρχονται» επισημαίνει το Bloomberg.

Το τρίτο πακέτο

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Teneo Intelligence στο Λονδίνο, Βολφάνγκο Πίκολι: «Το νέο πακέτο βοήθειας που θα προσφερθεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο, είναι πολύ πιθανό να υπολείπεται των προσδοκιών που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους και τα περιθώριο στο δημοσιονομικό μέτωπο. Μένει να δούμε πώς θα καταφέρει ο Τσίπρας να το ”πουλήσει” στο κόμμα του».

Πάντως, συμπληρώνει το άρθρο, και για τον Τσίπρα είναι κάτι νέο να προσπαθεί να βρει χρήματα για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας, τη στιγμή που υποσχόταν να αναστρέψει την κατάσταση. Φαίνεται, όμως, πως πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής για τους Έλληνες αυτή η κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο φάκελος των Ναζί με το χρέος προς την Ελλάδα

DW: Και οι Ιταλοί ζητούν αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Bild: Γιάνης Βαρουφάκης, ο ψεύτης

Τραυματίες στα επεισόδια στη Φρανκφούρτη – ΤΩΡΑ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ