Φάρατζ: Θα παραιτηθώ εάν…

Ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Το UKIP, το οποίο έχει εκλέξει δύο βουλευτές στην βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων των 650 εδρών και ήρθε πρώτο στη χώρα κατά τις περυσινές ευρωεκλογές, απειλεί τις πιθανότητες επανεκλογής του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Φάρατζ, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής από το 1999, έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει την έδρα του Νότιου Τάνετ στη νότια Αγγλία παρότι την κατέχουν οι Συντηρητικοί τα 117 από τα τελευταία 130 χρόνια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Οι συνέπειες μίας πιθανής αποτυχίας μου να εξασφαλίσω μία έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων θα ήταν σημαντικές τόσο για εμένα τον ίδιο όσο και για το κόμμα”, αναφέρει ο Φάρατζ σε αποσπάσματα του νέου του βιβλίου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Telegraph.

“Στ’ αλήθεια δεν είναι αξιόπιστο εκ μέρους μου να συνεχίσω να ηγούμαι του κόμματος χωρίς έδρα στο Γουεστμίνστερ… Αν αποτύχω να εκλεγώ στο Νότιο Τάνετ, πέφτει για μένα η αυλαία. Θα πρέπει να παραιτηθώ”, γράφει.

Το UKIP αναμένεται ότι θα αποσπάσει μερικές έδρες στις εκλογές. Αν ο Φάρατζ μείνει εκτός κοινοβουλίου, αυτό θα θεωρηθεί πλήγμα για την πορεία του αντιευρωπαϊκού κόμματος.

Ο 50χρονος Φάρατζ, ένας πρώην χρηματιστής, έχει ηγηθεί της ανόδου του UKIP, αλλά ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι το ίδιος ο Φάρατζ είναι το κόμμα κι ως εκ τούτου χωρίς εκείνον είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης:

Επτά “βέλη” στη “φαρέτρα” Βαρουφάκη για έσοδα και φοροδιαφυγή

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει

Σφοδρή επίθεση των γερμανικών ΜΜΕ στον Βαρουφάκη για τη χειρονομία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ