BBC: Μπορεί η Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα λόγω Ρωσίας;

Ο ρόλος της Ρωσίας και η μακρά ιστορική σχέση με την Ελλάδα απασχολεί το BBC σε σημερινό δημοσίευμά του, αναδεικνύοντας την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης διαχρονικά. Το δημοσίευμα καταλήγει σε ένα ερώτημα: «Η Ευρώπη δεν είναι ευχαριστημένη, αλλά πρέπει να ανησυχεί;»

Το κρυμμένο μυστικό

Τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μεταβεί στη Μόσχα και θα φιλοξενηθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Πάνος Καμμένος και οι αναλυτές σημειώνουν τη χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτή η συνάντηση. Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου και το χειρότερα κρυμμένο μυστικό ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα είναι ότι θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο για να κρατηθεί εν ζωή. Επισήμως η Ελλάδα δεν αναζητεί εναλλακτική χρηματοδότηση, αλλά ένα δάνειο από τη Ρωσία ή από την Κίνα, θα μπορούσε να είναι μια προτιμητέα εναλλακτική ή συμπλήρωση σε οποιοδήποτε δάνειο προσφέρει η Ευρωζώνη που θα συμπεριλαμβάνει αντιδημοφιλή μέτρα και μεταρρυθμίσεις.

Η ατζέντα

Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει η ατζέντα σε μια υποτιθέμενη συνεργασία Μόσχας-Αθήνας; Το BBC αναφέρει πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για φθηνό αέριο και θα μπορούσε να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και καλύτερη πρόσβαση στην τουριστική βιομηχανία. Από την άλλη, η Μόσχα θα έβλεπε στο πρόσωπο της Ελλάδας τη χώρα που θα έθετε βέτο για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εσχάτως από την ΕΕ.

Οι πρώτες κινήσεις

Το άρθρο σημειώνει πως από τα πρώτα 24ωρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία φάνηκε καθαρά πως κοιτάζει με νόημα προς τη Ρωσία. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός ήταν από τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς, λίγες ημέρες αργότερα, έδειξε αντίθετος με τις κυρώσεις στη Ρωσία. Και μπορεί οι Τσίπρας και Κοτζιάς να προέρχονται από το ΚΚΕ, ωστόσο ο Καμμένος που δεν ανήκει σε αυτόν το χώρο, διατηρεί με τη σειρά του καλές σχέσεις με Ρώσους αξιωματούχους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Γερμανός δημοσιογράφος: Το ζήτημα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό

Ήσυχος: Έχουμε τα αρχεία της Βέρμαχτ για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Αισθάνθηκα ωραίος, ως Έλλην – ΒΙΝΤΕΟ

Η συγγνώμη της Μογκερίνι στον Μαριά για τα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ