Η Κυπριακή κυβέρνηση για τις δηλώσεις του Παπαδημούλη

«Η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τόσο δημοσίως όσο και κατ΄ ιδίαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στάση που τήρησε η Κύπρος στο θέμα της Ελλάδος, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Εurogroup, στο οποίο, εξάλλου, οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες».

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρ Παπαδόπουλος σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου αναφορικά με σχόλιο του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, για δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Χθες στο Στρασβούργο, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στον κ. Γεωργιάδη, είχε δηλώσει σε Κύπριους δημοσιογράφους: «Στα αρνητικά – όχι για εμάς αλλά για τον ίδιο – σημειώνω την αδυναμία κατανόησης από τον Υπουργό Οικονομικών του τι διεκδικεί η Ελλάδα. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος κύριος καταλαβαίνει ευκολότερα τον κ. Σόιμπλε παρά την ελληνική Κυβέρνηση».

Η ερώτηση που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν «αν η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική και αν ο πρόεδρος Αναστασιάδης υιοθετεί την δήλωση του κ. Γεωργιάδη; Αν η δήλωση είναι εκτός της γραμμής της κυπριακής κυβέρνησης, πώς θα χειριστεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης το θέμα, που έχει προκύψει από την δήλωση του κ. Γεωργιάδη;».

Η απάντηση δόθηκε από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται στο Λονδίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ