Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ψυχίατρο

Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης και μπορεί να εξηγηθεί από την απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και “ψυχωτικά βιώματα” μίας κατασκευασμένης πραγματικότητας αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

Σε άρθρο του Jan Fleischhauer, με τίτλο: “Διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη: Φέρτε τον ψυχίατρο!”, παρουσιάζονται μία σειρά από ενέργειες της κυβέρνησης ως κινούμενες στα όρια της τρέλας και της αγνόησης της πραγματικότητας.

 “Επειδή ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης θεωρείται ειδικός στη θεωρία των παιγνίων, προσπαθούσαν μέχρι τώρα να εξηγήσουν τη συμπεριφορά του με τα μαθηματικά. Αλλά, αυτή είναι λάθος προσέγγιση, όπως φαίνεται. Η ιδιόμορφη εμφάνιση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί στην πραγματικότητα να εξηγηθεί με τη θεωρία των παιγνίων, αλλά μόνο με την ψυχοπαθολογία. Αν την παρακολουθήσει κανείς, βρίσκει όλα τα στοιχεία, τα οποία οι ειδικοί κατατάσσουν στην “ψυχωτική αντίληψη της πραγματικότητας”:  Όπως τις έμμονες ιδέες που περιορίζουν τη σκέψη, την εμμονική ενασχόληση με φανταστικούς εχθρούς, που γίνονται όλο και περισσότεροι (μετά τη Γερμανία τώρα και την Ιταλία και την Ισπανία), την αδυναμία να θεωρεί τα πράγματα όπως το περιβάλλον της”.

 

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: Τα άδεια ταμεία της Ελλάδας εξηγούν την επίθεση Παππά κατά Σόιμπλε

ΔΝΤ: Οι επιθεωρήσεις πρέπει να γίνουν και στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ