Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα δάνεια ένα προς ένα

Αυστηρές συστάσεις έκανε o Κλάους Ρέγκλινγκ στην ελληνική κυβέρνηση, όπως αναμεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt: «Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα δάνειά της ένα προς ένα. Αυτό περιμένουμε». Συμπλήρωσε επίσης πως το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ονομαστική μείωση του χρέους είναι οικονομικά και πολιτικά αδύνατο, αλλά και ασύμβατο με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Ευρωζώνη δεν είναι ένωση μεταβιβάσεων.

Η πορεία της νέας κυβέρνησης τον ανησυχεί ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί τα νομοσχέδια που εισηγείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλούν να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα. Δήλωσε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έχει αρχίσει ήδη να εξανεμίζεται κι ότι «είναι πιθανό η Ελλάδα να παρουσιάσει έλλειμμα αυτή τη χρονιά, καθώς τα έσοδα από τη φορολογία μειώνονται ενώ οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλονται από την νέα ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσαν να αυξήσουν τις κρατικές δαπάνες». 

«Αν η κυβέρνηση αυξήσει το βασικό μισθό και τις συντάξεις, αυτό θα οδηγήσει και σε άνοδο του κόστους εργασίας και των κρατικών εξόδων» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που θεωρούσαμε ως σίγουρο έχει αρχίσει να εξανεμίζεται.

Ο Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τες «ενοχλητικές» και «απαράδεκτες», προσθέτοντας μία ακόμα μαρτυρία για το πόσο έχει ενοχλήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις το ιδιαίτερο διαπραγματευτικό ύφος της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης:

“Πυρετός” διαβουλεύσεων για τον Πρωθυπουργό

Πολάκης: Υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο να μας ρίξουν σε ένα μήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αγρότες θα πληρώσουν τα “δώρα” Χατζηγάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ