Τα ρατσιστικά email της αστυνομίας του Φέργκιουσον – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ ζήτησε από τους αξιωματούχους στο Φέργκιουσον του Μιζούρι να λάβουν «άμεση, ολοκληρωμένη και διορθωτική δράση» για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην αστυνομία της πόλης, τα οποία αποκάλυψε το υπουργείο του ενώ ερευνούσε για τον φόνο ενός άοπλου νεαρού μαύρου από έναν λευκό αστυνομικό.

Ο Χόντερ επεσήμανε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να εργάζεται για τη μείωση και την εξάλειψη των ρατσιστικών διακρίσεων στο εσωτερικό της αστυνομίας του Φέργκιουσον και αλλού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έχουν δημιουργήσει “τοξικό περιβάλλον” στην περιοχή.

H εφημερίδα Washington Post δημοσιεύει εφτά ρατσιστικά email της αστυνομίας του Φέργκιουσον, που χρησιμοποιούν όλα τα στερεότυπα κατά των μαύρων και των μουσουλμάνων του στυλ…”ο Ομπαμα είναι χιμπατζής” κλπ.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων του να επιβάλει τη συμμόρφωση και να επιφέρει βασικές αλλαγές», υπογράμμισε ο υπουργός σε ομιλία του σχετικά με την έκθεση.

Ο Χόλντερ σημείωσε ότι η έρευνα που διεξήγαγε το υπουργείο μετά τον φόνο του Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον αποκάλυψε τα προβλήματα στο σύστημα αστυνόμευσης όχι μόνο στο Φέργκιουσον αλλά και σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παραμείνει πιστό στη δέσμευσή μου, θα επαγρυπνεί για την εκτέλεσή της και θα επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην αναζήτηση της δικαιοσύνης σε κάθε υπόθεση, υπό όλες τις συνθήκες και σε κάθε κοινότητα σε όλες τις ΗΠΑ», κατέληξε ο Χόλντερ.

Δείτε το βίντεο του Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ – Αστυνομικοί σκοτώνουν άστεγο στο Λος Άντζελες – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού

“Πόλεμος” για τον 18χρονο νεκρό Αφροαμερικανό

NYT: Το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον αστυνομικό του Φέργκιουσον

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ