Τα email της στρατολόγησης του “Τζιχάντι Τζον” – ΦΩΤΟ

Ο κουκουλοφόρος εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές ως Μοχάμεντ Εμουάζι, σε email που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειχνε την αυξανόμενη αντίθεσή του με τις αρχές ασφαλείας, χρόνια πριν γίνει ο διαβόητος και πλέον καταζητούμενος δήμιος της ISIS.

Στα email που έγραφε τα τελευταία χρόνια ο Μοχάμεντ Εμουάζι, αναφερόταν στο αίσθημα «καταπίεσης» που αισθανόταν από τους αξιωματούχους της ασφαλείας.

Ο 26χρονος έγραφε αυτά τα email αρκετά χρόνια πριν, παραπονούμενος για την «τυραννική» -όπως δήλωνε ο ίδιος- μεταχείριση που δεχόταν από την Βρετανική κυβέρνηση, στο CAGE, μία ομάδα που αντιτίθεται στην κακομεταχείριση των μουσουλμάνων υπό τους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Το Σάββατο, το CAGE δημοσιοποίησε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον Μοχάμεντ Εμουάζι, από το 2009 έως και το 2012.

Κάποια από αυτά τα email δημοσίευσε στο Διαδίκτυο το BuzzFeed News.

Δείτε κάποια από τα email του Μοχάμεντ Εμουάζι, τον άνθρωπο που οι Αρχές πιστεύουν ότι είναι ο Τζιχάντι Τζον, ο κουκουλοφόρος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο «Τζιχάντι Τζον» μισούσε τον εξτρεμισμό – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ