Η επανεμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο – ΦΩΤΟ

Τους «Πέντε ήρωες» της κουβανικής κυβέρνησης, οι οποίοι εξέτισαν ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφέθηκαν ελεύθεροι τον Δεκέμβριο του 2014 στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων συνάντησε ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας θέλοντας να διαψεύσει τις φήμες που τον θέλουν να είναι άρρωστος, φωτογραφήθηκε με τους πέντε Κουβανούς για λογαριασμό της κρατικής εφημερίδας «Granma».

«Οι “πέντε ήρωες” δεν έβλαψαν ποτέ τις ΗΠΑ. Προσπάθησαν να αποτρέψουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του λαού μας, οι οποίες οργανώθηκαν από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ», έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο στην εφημερίδα.

Οι «Πέντε της Κούβας», που θεωρούνται λαϊκοί ήρωες στο νησί, συνελήφθησαν το 1998, κατηγορούμενοι για κατασκοπεία. Πρόκειται για τον 56χρονο Antonio Guerrero, τον 49χρονο Gerardo Hernandez και τον 51χρονο Ramon Labañino, οι οποίοι επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο 58χρονος Rene Gonzalez και ο 51χρονος Fernandez Gonzalez επέστρεψαν νωρίτερα στο νησί, έχοντας εκτίσει τις ποινές φυλάκισης που τους είχαν επιβληθεί από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωσή τους εντάσσεται στο σχέδιο προσέγγισης της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων και την άρση του εμπάργκο, που βρίσκεται σε ισχύ για περισσότερα από 50 χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης:

Με τον ιδρυτή του Facebook “τα έβαλαν” οι Femen – ΒΙΝΤΕΟ

Φοβάται μέχρι και το… φαγητό ο Ερντογάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ