Πούτιν-Ομπάμα: Καταδικάζουν τη δολοφονία Νεμτσόφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασαν έντονα τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού Μπαρίς Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της χώρας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πούτιν κάνει λόγο για συμβόλαιο θανάτου, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόρφ, εκπροσώπου του προέδρου.

Ο Πεσκόρφ δήλωσε ότι το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «πρόκληση» -η αντιπολίτευση σχεδιάζει να πραγματοποιηθεί την Κυριακή μια μεγάλη διαδήλωση στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ενημερώθηκε ταχύτατα για τη δολοφονία, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να διερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση.

Ο Νεμτσόφ δέχτηκε 4 έως 7 σφαίρες στην πλάτη την ώρα που βάδιζε στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους, καθώς έδρασαν αστραπιαία ενώ δεν απομακρύνθηκαν από το σημείο του εγκλήματος μέχρι να βεβαιωθούν ότι το θύμα είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Μπαρίς Νεμτσόφ ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης της Ρωσίας , αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να διεξάγει «άμεση, αμερόληπτη και διαφανή έρευνα» ώστε να «εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία- Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης – ΒΙΝΤΕΟ

Τα χνάρια της δολοφονίας Μπαρίς Νεμτσόφ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ