Die Linke: Εφαρμογή ενός Σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα

Για «πολιτική-καμικάζι» εκ μέρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και της ΔΝΤ, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παράταση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή και ζήτησε, αντί για μια πολιτική που μειώνει το επίπεδο των κοινωνικών παροχών, να ασκηθεί πολιτική ανοικοδόμησης – διαφορετικά, όπως είπε, «δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστραφούν τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα».

Ο κ. Γκίζι τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για τη νότια Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό σημαίνει ενίσχυση της παιδείας, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Τόνισε πάντως ότι, ακόμη και αν αυτά δεν εντάσσονται στον σχεδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης αυτή τη στιγμή «υπερψηφίζουμε την παράταση του πακέτου βοήθειας για τέσσερις μήνες ώστε η Αθήνα να πάρει μια ανάσα και να μπορέσει να επεξεργαστεί νέα σχέδια ώστε να ανακάμψει οικονομικά».

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του θα στηρίξει το πακέτο μέτρων -αν και απορρίπτει το περιεχόμενο του πακέτου- καθώς, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να μην ωθήσουμε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τη χώρα εκτός Ευρωζώνης».

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της

Οι selfies των Γερμανών με το “Όχι” στην Ελλάδα. Το προκλητικό ρεπορτάζ της Bild

Ο Παπαδημούλης καταγγέλλει στην Κομισιόν την εκστρατεία δυσφήμισης από την Bild

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ