ΝΑΤΟ- Η Ρωσία “έχει βάλει ψηλά τον πήχη” στην Ουκρανία

Η Ρωσία «έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά» όσον αφορά τις στρατιωτικές κινήσεις στην Ουκρανία, εκτίμησε από την Ουάσιγκτον ο στρατηγός Φίλιπ Μπρέντλοβ ανώτατος διοικητής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

«Με περισσότερα από χίλια οχήματα μάχης, μάχιμες δυνάμεις, μερικά από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας, τάγματα πυροβολικού, ο Πούτιν έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά (…) στην ανατολική Ουκρανία και στο Ντονμπάς », δήλωσε ο στρατηγός Μπρέντλοβ σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός διοικητής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είπε ότι έχει αποστείλει στον Λευκό Οίκο “επιλογές” για την κάλυψη των αναγκών των Ουκρανών σε στρατιωτικό εξοπλισμό που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προσδιορίζεται σε ελαφρύ οπλισμό ο οποίος θα μπορούσε να παρασχεθεί σε «πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα όμως με τον Αμερικανό στρατηγό η αποστολή βαρύτερου οπλισμού πρέπει να συμβαδίζει με «προηγμένη εκπαίδευση».

Κατά τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες παράσχουν οπλισμό στους Ουκρανούς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου δεν είναι σε θέση να ανακόψουν την προέλαση της Ρωσίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρέντλοβ προειδοποίησε για τον κίνδυνο παρόμοιας σύγκρουσης στη Μολδαβία, την χώρα που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ουκρανίας, όπου ο φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός επικράτησε οριακά στις εκλογές του Δεκεμβρίου των φιλορωσικών κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ