Ο Πολ Μέισον “στρίμωξε” Γερμανό υπουργό για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ πήρε ο Πολ Μέισον. Ο δημοσιογράφος του Channel 4, μέσω των ερωτήσεών του, άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία αντιμετωπίζει το θέμα της Ελλάδας.

Ενδεικτικό είναι ότι όταν ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προσαρμογής και σημείωσε ότι «παρέχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και θετικούς προϋπολογιστικούς στόχους και αποδεικνύεται ότι αυτό ήταν σωστό για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», ο Πολ Μέισον τον ρώτησε:

«Το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτή είναι επιτυχία; Αυτό θεωρείτε αναπτυξιακό προφίλ;».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου και του επεσήμανε ότι «είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη».

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος κάλεσε χθες τους Έλληνες σε εξέγερση εναντίον της συμφωνίας. Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Τουλάχιστον δέχεστε το γεγονός ότι μιλάει ως εκπρόσωπος της ηθικής;», τον ρώτησε ο Πολ Μέισον και ο Στέφεν Κάμπετερ απάντησε:

«Εκπρόσωπος της ηθικής είναι το γράμμα του νόμου. Αν πάρεις χρήματα από Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους φορολογούμενους και υποσχεθείς συγκεκριμένες αλλαγές, έχει την υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου».

Όμως ο Πολ Μέισον επέμεινε: «Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρα σας κατέστρεψε τη δημοκρατία, δύο φορές, μέσα σε μία γενιά. Το φαντάζονται αυτό;».

«Δεν είναι διαμάχη ανάμεσα σε δύο κράτη. Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση την οποία συζητάμε. Θα έλεγα σε όλους: Παρακαλώ, να ηρεμήσετε και εφόσον βρεθεί κοινό έδαφος η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

 

Δείτε την συνέντευξη:

 

Διαβάστε επίσης:

“Βοήθεια και μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς την τρόικα”

Κυβέρνηση: Στη λίστα Βαρουφάκη σημεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Αυτές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προχωρήσουν

Ντάισελμπλουμ: Η λίστα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ