Reuters: Η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τις ιδιωτικοποιήσεις

Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής κρίσης” δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης και του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Reuters.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής, την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών σε “κάθε τομέα” των δημοσίων δαπανών.

Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση, σε μια προφανή κίνηση εξεύρεσης συμβιβασμού μεταξύ του δεδηλωμένου στόχου της κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων όπως ζητούσαν προηγουμένως οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχολιάζει το Reuters.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

 

Διαβάστε επίσης:

Δεν διέψευσε την “αποδοχή” της ελληνικής λίστας ο Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Η λίστα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία

“ΔΝΤ και ΕΚΤ δεν έχουν απαντήσει ακόμα” λέει ο Πήτερ Σπίγκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ