Reuters: Τι σημαίνει το αίτημα επέκτασης;

Τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το τι σημαίνει το αίτημα επέκτασης της σύμβασης που κατέθεσε σήμερα προς την Ευρωζώνη η ελληνική κυβέρνηση, αναλύει σε εκτενές του άρθρο το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, «η Ελλάδα ζήτησε επίσημα παράταση έξι μηνών της σύμβασης δανείου με την Ευρωζώνη, την Πέμπτη, προσφέροντας σημαντικές παραχωρήσεις, καθώς έτρεξε για μην ξεμείνει από μετρητά μέσα σε λίγες εβδομάδες και να ξεπεράσει την αντίσταση από τους δύσπιστους εταίρους με επικεφαλής την Γερμανία».

Με το πρόγραμμα διάσωσης των ΕΕ/ΔΝΤ που λήγει σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, χρειάζεται επειγόντως να εξασφαλίσει μια οικονομική σανίδα σωτηρίας για να κρατήσει τη χώρα στη ζωή μετά από τα τέλη Μαρτίου, συνεχίζει το Reuters, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν το αίτημα της Ελλάδας, όπως σημείωσε κι ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με ένα tweet.

Η σημερινή κίνηση, δημιουργεί ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας που θα αποτρέψει μια πιθανή χρεοκοπία και μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: “Θετικό πρώτο βήμα” το ελληνικό αίτημα

Το Βερολίνο απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για παράταση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ