Λιβύη – Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται η έκρηξη σε πετρελαιαγωγό

Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιαγωγό κι είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ροής πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή Ελ Σαρίρ της Λιβύης στο λιμάνι Χαρίγκα.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι πετρελαϊκές υποδομές, τα λιμάνια και οι πετρελαιαγωγοί της χώρας γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων ενόπλων οργανώσεων.

Όπως επισήμανε στο Reuters, ο υπεύθυνος του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού της Χαρίγκα Ρατζάμπ Αμπντουλρασούλ, η βόμβα εξερράγη γύρω στις 05: 00 πμ περίπου, βόρεια της πετρελαιοπηγής Ελ Σαρίρ.

“Βόμβα εξερράγη στον πετρελαιαγωγό που μεταφέρει αργό μεταξύ της πετρελαιοπηγής Ελ Σαρίρ και του λιμανιού Χαρίγκα. Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αυτό που συνέβη οφείλεται σε δολιοφθορά”, είπε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντίπαλες ένοπλες ομάδες μάχονται στη Λιβύη όπου δύο κυβερνήσεις διαθέτουν ξεχωριστές ένοπλες δυνάμεις και ξεχωριστά κοινοβούλια σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον εμφύλιο με τον οποίο ανατράπηκε ο Μουάμαρ Καντάφι.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Youtube έχει… γενέθλια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ