WSJ: Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν έστειλε επιστολή στον Ομπάμα

O ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανταποκρίθηκε στην «προσέγγιση» του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και του έστειλε μια απόρρητη επιστολή, έγραψε χθες η αμερικανική εφημερίδα the Wall Street Journal.

Επικαλούμενος έναν Ιρανό διπλωμάτη, ο συντάκτης υποστήριξε ότι ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν έγραψε στον Ομπάμα πριν από λίγες εβδομάδες απαντώντας σε μια επιστολή που ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στείλει τον Οκτώβριο.

Στην επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα αφηνόταν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εφόσον όμως εξασφαλιζόταν μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην επιστολή του Χαμενεΐ εκφραζόταν “σεβασμός” αλλά και “επιφυλάξεις”, επισήμανε ο συντάκτης του άρθρου επικαλούμενος το διπλωμάτη.

Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η αποστολή του Ιράν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ