CNN Money – Θα σώσουν η Κίνα ή η Ρωσία την Ελλάδα; Μάλλον όχι

«Θα σώσουν η Κίνα ή η Ρωσία την Ελλάδα; Μάλλον όχι», αναφέρει στον τίτλο του άρθρου του το CNN Money, σε σημερινό του δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του.

Το αμερικανικό CNN Money αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βρεθούν χρήματα και μίλησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ρωσία ή άλλες χώρες.

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τους Ευρωπαίους δανειστές της, η χώρα αναφέρει ότι έχει και άλλους φίλους από τους οποίους μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Την Ρωσία και την Κίνα», αναφέρει το άρθρο του CNN Money.

Επίσης, το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται την συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Λαβρόφ και Κοτζιά. «Λέγεται ότι ο Κοτζιάς είχε στενούς δεσμούς με το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Έχει επίσης και ιστορικό υποστήριξης της Ρωσίας και επί Πούτιν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Φιλοξενώντας δηλώσεις οικονομολόγων, το δημοσίευμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ δεν θα χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Μόσχα δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει την χώρα μας αυτή την στιγμή, η Κίνα δεν θα έχει κανένα όφελος από μία τέτοια κίνηση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουν σε ένα πακέτο διάσωσης μίας χώρας μέλους της ευρωζώνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Πεκίνο: Δεν γνωρίζουμε για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ