Στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Ευρώπης το “Μπρα ντε φερ” Ελλάδας – Γερμανίας

Για επίδειξη δύναμης κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας την άνετη ψήφο εμπιστοσύνης που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης πριν την κρίσιμη σύκγληση του Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας, μια μέρα πριν τεθεί σε ισχύ η απόφαση της ΕΚΤ στις 11/2 που μπλοκάρει την ρευστότητα και εν μέσω διαρροών για επίτευξη συμφωνίας που θα ανακοινωθεί στη σύνοδο κιορυφής τη Δευτέρα 16/2 σε συνδυασμό με την σθεναρή γερμανική άρνηση. 

RUSSIA TODAY

Η Ελλάδα επιθυμεί να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, παρά να αναγκαστεί να επιτρέψει στην τρόικα να το πράξει, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

BBC

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Πούτιν πριν τις σημερινές διαβουλεύσεις για την Ουκρανία στο Μινσκ. Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες κυρώσεις αν συνεχίσει την επιθετική του δράση στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα πιέζει για επανεξέταση των όρων του προγράμματος διάσωσης.

REUTERS

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με ευκολία πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, ενώ αναμένεται σκληρή αναμέτρηση της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων στις Βρυξέλλες.

DEUTSCHE WELLE

Ο Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ουκρανία, Ρωσία, Γαλλία και Γερμανία: Όλοι έτοιμοι για τη συνάντηση στο Μινσκ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Στόχος να βρεθεί λύση για τον τερματισμό της 10μηνης μάχης στην ανατολική Ουκρανία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.300 ανθρώπους.

Το Ισλαμικό Κράτος, έχει στα χέρια του ως όμηρο τουλάχιστον ακόμη έναν Αμερικανό πολίτη, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

AL JAZEERA

Η ελληνική Βουλή ψήφισε υπέρ του αντιμνημονιακού σχεδίου 10 σημείων της κυβέρνησης Τσίπρα.

THE IRISH TIMES

Το ελληνικό σχέδιο για το χρηματοδοτικό κενό, είναι ανέφικτο δήλωσε ο (Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών) Νούναν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ