ΗΠΑ: Περισσότεροι από 20.000 οι ξένοι μαχητές στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι περισσότεροι από 20.000 αλλοδαποί από 90 διαφορετικές χώρες βρίσκονται στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, σύμφωνα με αναφορές του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCTC). Η εκτίμηση για τον αριθμό των ξένων μαχητών στη Συρία είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα και ανέβαζε τους αλλοδαπούς τζιχαντιστές σε 19.000.

Ο ρυθμός των αφίξεων στη Συρία είναι «άνευ προηγουμένου», αν γίνει η σύγκριση με άλλες εμπόλεμες περιοχές, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, το Ιράκ, η Υεμένη ή η Σομαλία, δήλωσε ο Νίκολας Ράσμουσεν διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας σε γραπτή του δήλωση η οποία διανεμήθηκε πριν από την ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον 3.400 εξ αυτών των ξένων μαχητών προέρχονται από τις δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και 150 Αμερικανοί» ανέφερε ο Ράσμουσεν.

Και ο αριθμός των επίδοξων μαχητών που ταξιδεύουν προς την περιοχή των συγκρούσεων αυξάνεται επίσης, συνέχισε ο επικεφαλής Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι «η πλειοψηφία» τους θα ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. «Οι τάσεις είναι σαφείς και ανησυχητικές», ανέφερε ο Νίκολας Ράσμουσεν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ