Παρατείνεται το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Τo Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισε να παρατείνει φέτος τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διάσημου καρναβαλιού του προκειμένου να εορτάσει με κάθε επισημότητα και φυσικά με πολλή μουσική τη συμπλήρωση 450 χρόνων από την ίδρυσή της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Εδουάρδο Πάες.

«Το καρναβάλι, που διαρκεί ήδη τώρα από 3 έως 4 εβδομάδες θα παραταθεί έως το Σαββατοκύριακο της 28ης Φεβρουαρίου και 1ης Μαρτίου» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος περιγράφοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το καρναβάλι του Ρίο θα διεξαχθεί επίσημα από την 13η έως την 17η Φεβρουαρίου, ενώ στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός των μεγάλων σχολών της σάμπα που θα παρελάσουν στο σαμποδρόμιο. Ήδη ωστόσο οι εορτασμοί και τα πάρτι βρίσκονται στο απόγειό τους και στους δρόμους, κυρίως τα Σαββατοκύριακα όπου εκατοντάδες ομάδες καρναβαλιστών παρελαύνουν υπό τους ήχους των τυμπάνων και των σφυριχτρών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 450ων γενεθλίων του Ρίο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έναν «πολιτιστικό μαραθώνιο» εκθέσεων, παρουσιάσεων έργων τέχνης, θεατρικών δρώμενων. Θα συνεχιστούν έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2016.

Μερικοί από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της βραζιλιάνικης μουσικής θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα των εορτασμών κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου προς 1η Μαρτίου.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν από 60.000 έως 70.000 άνθρωποι στους κήπους του Κουίντα ντα Μπόα Βίστα, της κατοικίας των Πορτογάλων αυτοκρατόρων του 19ου αιώνα.

Όπως σε κάθε επέτειο, θα υπάρξει και μία τούρτα, τεραστίων διαστάσεων, που θα απεικονίζει την περιοχή του Ρίο των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους να φάνε ένα κομμάτι από την τούρτα μήκους 450 μέτρων. Θα επανέλθουμε την 2α Μαρτίου στη δίαιτά» που συνήθως κάνουμε μετά την Πρωτοχρονιά και το καρναβάλι, είπε χαριτολογώντας ο Εδουάρδο Πάες.

Το βράδυ της 1ης Μαρτίου, άλλη μία μεγαλειώδης συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Μαδουρέιρα, στα δυτικά προάστια της πόλης, από τις διάσημες σχολές της σάμπα, Πορτέλα και Ιμπέριο Σεράνο.

Πριν από 450 χρόνια, την 1η Μαρτίου του 1565, οι Πορτογάλοι αποικιοκράτες ίδρυσαν την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, 65 χρόνια αφότου «ανακάλυψαν», τον Ιανουάριο του 1502, τον εντυπωσιακό κόλπο, όπου δέσποζαν δασώδεις εκτάσεις και κατοικούνταν από φυλές Ινδιάνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ