Ο πρίγκιπας Κάρολος φοβάται τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών

«Τρομακτικό» χαρακτηρίζει ο πρίγκιπας Κάρολος τον αριθμό των ευάλωτων νεαρών μουσουλμάνων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από τις «τρελές» πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σε μια συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τον αριθμό των Χριστιανών που εγκαταλείπουν μαζικά τη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι θα είναι πολύ λίγοι σε μια περιοχή η οποία είναι το λίκνο του Χριστιανισμού.

Η ριζοσπαστικοποίηση “είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες”, είπε ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέροντας ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί “να μένει απλά κρυφό”. «Αλλά αυτό που είναι πιο τρομακτικό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν τόσο από την επαφή με κάποιον άλλον, μέσω του διαδικτύου, αλλά και από τον απίστευτο όγκο των τρελών πληροφοριών που κυκλοφορούν», ανέφερε ο 66χρονος πρίγκιπας.

Όσο για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, εξέφρασε την ανησυχία του διότι ο αριθμός τους “έχει μειωθεί σημαντικά”, διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα «εκφοβισμού σε απίστευτο βαθμό» σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ. «Οι Χριστιανοί είναι στη Μέση Ανατολή για 2.000 χρόνια. Πριν από την άφιξη του Ισλάμ τον όγδοο αιώνα. Αυτό το καθιστά μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία» είπε ο Κάρολος.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέπτεται από το Σάββατο έως την Πέμπτη, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ