Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα: Αυτά συζήτησα με τον Αλέξη Τσίπρα

Στη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Πιρς, με αφορμή τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ», τόνισε ο Ντέιβιντ Πιρς, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.

Κατά τις συναντήσεις του, ο Πιρς «συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ: «Ο Πρέσβης κ. Πιρς έκανε ειδική μνεία στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και τη σημαντική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Υπογράμμισε την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεισφορά της Ελλάδας στη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και το ΝΑΤΟ. Ο Πρέσβης κ. Πιρς επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Ο Ντέιβιντ Πιρς συνάντησε τις τελευταίες δυο ημέρες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Αμερικανός πρέσβης συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, και Βαρουφάκη από τον βοηθό υφυπουργό Νταλιπ Σινγκ από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση του Τσίπρα με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ