Die Welt: Ο Τσίπρας σκοντάφτει…

«Ο Τσίπρας σκοντάφτει», σχολιάζει σε τίτλο της η Die Welt του Βερολίνου, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα δείχνει η Ευρώπη στη νέα ελληνική κυβέρνηση τα όριά της». Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Αν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης κάνουν απολογισμό μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο, οφείλουν να διαπιστώσουν ότι έχουν πετύχει ελάχιστα. Δεν τους απομένουν πολλές επιλογές. Είτε θα γίνουν πιο μετριοπαθείς ως προς τα αιτήματά τους, οπότε θα είναι θα είναι εφικτή η εύρεση συμβιβασμών. Είτε θα οξύνουν την αντιπαράθεση, οπότε θα υπάρχει ο κίνδυνος ενός άσχημου τέλους: της χρεοκοπίας ή της έξωσης από το ευρώ».

«Ο Βαρουφάκης περιοδεύει ανεπιτυχώς», γράφει η Tageszeitung του Βερολίνου με αφορμή τη συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη, διαπιστώνοντας ότι «οι θέσεις των δύο πλευρών απέχουν πολύ. Η γερμανική κυβέρνηση εμμένει στον έλεγχο του προγράμματος βοήθειας από την τρόικα. Έτσι η περιοδεία της νέας ηγεσίας στην Αθήνα παραμένει έως τώρα ανεπιτυχής. Χωρίς τρόικα δεν υπάρχουν νέα δάνεια. Από το τέλος Φεβρουαρίου η Ελλάδα απειλείται και πάλι με χρεοκοπία. Το ερώτημα αν αυτό το σενάριο είναι ρεαλιστικό, το άφησε ο Βαρουφάκης αναπάντητο. Πάντως, τα περιθώρια στενεύουν βαθμιαία για την αριστερή κυβέρνηση. Η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται από τις 11 Φεβρουαρίου ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, εντείνει κι άλλο την πίεση», σημειώνει η TAZ.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Manager Magazin: Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens-εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο

“Είμαστε μαζί με την Ελλάδα” – Διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας από 300 διανοούμενους

Σόιμπλε: Οι Έλληνες λένε ότι δεν έπρεπε να τους είχαμε δώσει τόσα πολλά δάνεια

Handelsblatt: Η Ελλάδα παραλύει τον DAX

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ