Απάντηση του Γιούνκερ στα γερμανικά δημοσιεύματα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Καμία ιδιαίτερη πρωτοβουλία σε κανένα από τα ανοιχτά μέτωπα δεν πρόκειται να αναλάβει η Κομισιόν πριν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Αυτό μεταφέρουν στο Real.gr κύκλοι του περιβάλλοντος Γιούνκερ, σχολιάζοντας πληροφορίες σε σχέση με την αλλαγή του μοντέλου της τρόικας ή άλλων κινήσεων σε σχέση με το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, που γράφτηκαν κυρίως στο γερμανικό τύπο το Σαββατοκύριακο.

Η άποψη του προέδρου Γιούνκερ για την αλλαγή του μοντέλου της Τρόικας είναι πως παρότι ο ίδιος είναι υπέρ του σχεδίου εκτιμά μετά από συζήτηση με τα κράτη – μέλη πως πρέπει να μείνει στο ψυγείο προς το παρόν, διότι δεν πρέπει να φανεί πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί υποχωρούν τόσο εύκολα μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Γιούνκερ φαίνεται έκπληκτος με όσα ακούγονται στην Ελλάδα και δηλώνει πως την περασμένη βδομάδα το 90 % του χρόνου του πήγε στα θέματα της Ουκρανίας και η Κομισιόν θα ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρομοίως, ο πρόεδρος Γιούνκερ έλεγε στους συνεργάτες του ότι η συνάντηση της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τη διαφαινόμενη αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω πιθανής εκλογής του στην προεδρεία της Δημοκρατίας και όχι με αυτές καθ΄ αυτές τις διαπραγματεύσεις για το επόμενο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ σκοπεύει να δώσει το χαρτοφυλάκιο των εσωτερικών υποθέσεων σε οποιονδήποτε Έλληνα υποψήφιο επίτροπο και αυτό σκοπεύει να το καταστήσει σαφές στο συνομιλητή του. Υπό την ίδια έννοια ο πρόεδρος Γιούνκερ θεωρεί βεβιασμένες κινήσεις που μάλλον έκαναν κακό, τόσο την επίσκεψη Σουλτς όσο και την επίσκεψη του Ντάισεμπλουμ την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα.

 

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: Ο Γιούνκερ σχεδιάζει να καταργήσει την τρόικα

Οι δηλώσεις Σαπέν – Βαρουφάκη

Ομπάμα: ‘Οχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ