Spiegel:Ο “καλός Γερμανός” Σουλτς και ο Τσίπρας που θέλει να τιθασεύσει την Ευρώπη

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναφέρεται στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο «Πως ο Τσίπρας θέλει να τιθασεύσει την Ευρώπη».

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει την Ευρώπη και κανείς δεν το έχει αντιληφθεί αυτό περισσότερο από τον Μάρτιν Σουλτς. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιορτάζει εδώ και χρόνια το ρόλο του ‘καλού Γερμανού’ ο οποίος σε αντίθεση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ δείχνει κατανόηση για τα θύματα της πολιτικής των περικοπών, και για τους Έλληνες. Αυτό όμως συνέβαινε όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση και όχι Πρωθυπουργός, ο οποίος υποδέχθηκε την Πέμπτη τον Σουλτς στην Αθήνα με τον διακηρυγμένο στόχο να τερματίσει την ‘ελληνική υποταγή’. Μπορεί ο Σουλτς να μην ήταν τόσο αυστηρός όσο στο προοίμιο της επίσκεψης, όταν δήλωνε στο ZDF: ‘Δεν έχω όρεξη να διεξάγω ιδεολογικές συζητήσεις με μια κυβέρνηση που ανέλαβε μόλις πριν από δύο μέρες’. Στην Αθήνα όμως ο σοσιαλδημοκράτης δεν ήταν διατεθειμένος για μια μεγάλη επίθεση γοητείας».

Σύμφωνα με το Spiegel, τόσο ο Μάρτιν Σουλτς όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, μεταφέρουν στη νέα κυβέρνηση το ίδιο μήνυμα: «Διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν, αλλά όχι ως συνέπεια ενός εκβιασμού».

Πηγή: DW/spiegel.de

Διαβάστε επίσης:

Κατάινεν: Περιμένουμε να τηρήσετε όλες τις δεσμεύσεις

“Ο Τσίπρας εφιάλτης στα όνειρα της Μέρκελ” στο σκίτσο των Financial Times

Η σφίγγα Μέρκελ και ο κένταυρος Τσίπρας μονομαχούν στον Guardian

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ