Ο ΟΗΕ καταδίκασε τη σφαγή στο ξενοδοχείο της Λιβύης

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την «αποτρόπαια» επίθεση στο πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη όπου σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, απαιτώντας οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εννέα πολίτες, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι υπήκοοι, ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας Νοτιοκορεάτης σκοτώθηκαν στην επίθεση μελών του Ισλαμικού Κράτους ενάντια σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Τρίπολη, σε ένα ακόμη αιματηρό παράδειγμα του χάους που επικρατεί στη Λιβύη.

Σε ομόφωνη δήλωσή τους, τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου «καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων για την «αποτρόπαια πράξη».

Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης τους πολιτικούς και τις φατρίες στη Λιβύη να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ για να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία που «έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην ασφάλεια της χώρας».

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν επιδιώκει μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη, η οποία έχει βυθιστεί στην αναρχία μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ