Λιβύη – Επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο – 8 νεκροί

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πέντε ξένοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων εναντίον ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σήμερα στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, δήλωσε αξιωματούχος της ασφάλειας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Μαχμούντ Χάμζα, διευθυντής της ειδικής δύναμης αποτροπής της Λιβύης, δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Νάμπα πως πέντε ξένοι, ανάμεσα στους οποίους δύο γυναίκες, καθώς και ένας αξιωματικός της ασφάλειας και δύο από τους ενόπλους, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη. Δεν ανακοίνωσε τις εθνικότητες των ξένων.

Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν εξάλλου πως οι ένοπλοι ανατινάχθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

“Καταδιωκόμενοι και περικυκλωμένοι στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων ασφαλείας στην Τρίπολη Ίσαμ αλ-Νάας. Μια άλλη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρισκόταν επιτόπου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

 

Διαβάστε επίσης

Η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ-αλ-Σαρία επιβεβαίωσε το θάνατο του ηγέτη της Μοχάμεντ αλ Ζαχάουι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ