ARD: Τεράστια λίστα καθηκόντων για τη νέα κυβέρνηση

Μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές τα βλέμματα επικεντρώνονται στους χειρισμούς που θα κληθεί να κάνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον βεβαίως σχηματίσει κυβέρνηση.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε καταστεί σαφές ότι οι δανειστές θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνηθέντων και από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχουν συνάψει οι προκάτοχοί της. «Οι πιστωτές εμμένουν (σ.σ. στην αξίωσή τους) να ανταποκριθεί η Αθήνα στις υποχρεώσεις της προκειμένου να λάβει πρόσθετη στήριξη», υπογραμμίζει η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

«Σε κάθε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία τεράστια λίστα καθηκόντων», σημειώνει η ανάρτηση του ARD, υπενθυμίζοντας το χρέος των 320 δισεκ. ευρώ. Ως προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης αναφέρονται η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, η διασφάλιση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η ενίσχυση της ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η εκκρεμούσα δόση των 7,2 δισεκ. ευρώ και η διαπραγμάτευση για τη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας.

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ