Ο Ολάντ στο Ριάντ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμύνης Ζαν-Ιβ Λεντριάν, πραγματοποιεί μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στο νέο βασιλιά της χώρας Σαλμάν για τον θάνατο του προκατόχου του Αμπντάλα.

Τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο ένας από τους γιους του θανόντος, ο πρίγκιπας Τούρκι μπιν Αμπντάλα, κυβερνήτης της επαρχίας του Ριάντ.

Ο Ολάντ είχε αργότερα μια κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο Ριάντ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Η Σαουδική Αραβία είναι εταίρος, τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο», είχε υπογραμμίσει ο Ολάντ χθες Παρασκευή μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, προσθέτοντας ότι είχε οικοδομήσει με τον Αμπντάλα «σχέσεις εμπιστοσύνης», συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Ερωτηθείς σχετικά με τον μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη σαουδαραβική δικαιοσύνη σε 1.000 μαστιγώσεις για «προσβολή του Ισλάμ», ο Γάλλος πρόεδρος είχε απαντήσει ότι η χώρα του είναι «προσηλωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα» και ότι το τονίζει αυτό σε όλες όποια χώρα κι αν επισκέπτεται στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ