Γερμανία – Οι μετανάστες αύξησαν τον πληθυσμό

Ο πληθυσμός της Γερμανίας ανήλθε σε 81,1 εκατομμύρια το 2014, η τέταρτη ετήσια συναπτή αύξηση, ενισχυμένη από την μεγαλύτερη εισροή μεταναστών εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η Γερμανία, η πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ και η μεγαλύτερη οικονομία της, είχε πληθυσμό 80,8 εκατομμυρίων κατοίκων στο τέλος του 2013.

Όπως παρατηρείται και στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης, ο πληθυσμός της Γερμανίας γερνάει με ταχείς ρυθμούς με 215.000 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις να έχουν καταγραφεί τον περασμένο χρόνο, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από την εισροή περίπου 470.000 μεταναστών.

Ο αριθμός των μεταναστών στη Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος από το 1992, όταν μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στην ανατολική Ευρώπη και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία σημειώθηκε μεταναστευτική έκρηξη στη χώρα.

Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών και αιτούντων άσυλο–πολλοί από αυτούς από τη Συρία–τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολιτικό ζήτημα στη χώρα με πολλούς Γερμανούς να εκφράζουν ανησυχία κι έχει αυξήσει τη δημοτικότητα ενός νέου ακροδεξιού κόμματος, του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Επίσης έχει προκαλέσει τη δημιουργία αντιμεταναστευτικών κινημάτων όπως το PEGIDA, που πραγματοποιεί τακτικά πορείες διαμαρτυρίας στη Δρέσδη κι επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση που δείχνει ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των μεταναστών στη Γερμανία το 2013 προέρχονταν από την Ευρώπη, οι περισσότεροι από αυτούς από την Πολωνία.

Τον περασμένο χρόνο καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μεταναστών από τα άλλα δύο νέα μέλη της ΕΕ, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

 

Διαβάστε επίσης

3.500 Καλύμνιοι επέστρεψαν στην Αυστραλία

Σάλος με βίντεο που δείχνει ΜΑΤ να χτυπούν μετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ

Γερμανία – 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ