Λεπέν: Ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι, ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde.

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μαρί Λεπέν και προσθέτει:

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σημειώνει στην Le Monde ότι «η νίκη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ».

Η Μαρί Λεπέν υπογραμμίζει ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι «τακτική και ειδικού χαρακτήρα», ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, το πλέον συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη από μέρους του» της Ε.Ε..

 

Διαβάστε επίσης:

Άλλα 2,2 εκατ. ευρώ για την εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων 

Τσουκαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΦΝΙΑ το 2015

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ