Γαλλίδα εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση απήχθη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μία Γαλλίδα η οποία βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατίας απήχθη τη Δευτέρα από την πρωτεύουσα, Μπανγκί, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς και η φιλανθρωπική οργάνωση Caritas. Η 67χρονη γυναίκα εργαζόταν σε φιλανθρωπική οργάνωση η οποία παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης σε επαρχίες της Κεντρικής Αφρικής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Ο Γάλλος πρεσβευτής στο Μπανγκί βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρχιεπισκοπή της πρωτεύουσας, η οποία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς.

Η Άμπι Ελίζε Γκεντζιάντε, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, δήλωσε ότι η γυναίκα μαζί με δύο ακόμα άτομα επέβαιναν σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο όταν ένοπλοι τους σταμάτησαν στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, μία περιοχή η οποία ελέγχεται από πολιτοφύλακες του κινήματος αντι-Μπαλάκα. Η Γαλλίδα καθώς και ένας κληρικός απήχθησαν, ενώ οι ένοπλοι άφησαν πίσω τους το τρίτο άτομο αφού θεώρησαν ότι ήταν απλά ο οδηγός, είπε η Γκεντζιάντε.

«Όταν καλέσαμε αργότερα στο τηλέφωνό (της) οι απαγωγείς απάντησαν και είπαν: Απελευθερώστε τον στρατηγό μας Αντίλο και θα αφήσουμε ελεύθερους τους ομήρους», δήλωσε η Γκαντζιάντε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο Ροντρίγκεζ Νγκαϊμπόνα, γνωστός με το παρατσούκλι Αντίλο, αποτελεί ανώτερος στέλεχος των αντι-Μπαλάκα και καταζητείτο από τις αρχές για ποικίλα και βάναυσα εγκλήματα. Ο Νγκαϊμπόνα συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Μπούκα, ενώ ένταλμα για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο.

«Η Γαλλία καταγγέλλει αυτή την ενέργεια που είναι αντίθετη στο ανθρωπιστικό δίκαιο και ζητεί από τους υπεύθυνους να την απελευθερώσουν το συντομότερο δυνατόν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ