Νεκροί μαχητές της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό χτύπημα στη Συρία

Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου ενός διοικητή της οργάνωσης, σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Λιβάνου.

Το συμβάν επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η λιβανική οργάνωση με ανακοίνωση της που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μανάρ ο οποίος ελέγχεται από τη σιιτική οργάνωση.

 

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 10 μετέδωσε πως επίσημη ισραηλινή πηγή επιβεβαίωσε πως το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μία επιδρομή στο έδαφος της Συρίας. Η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet news επικαλέστηκε μία στρατιωτική πηγή σύμφωνα με την οποία η επίθεση είχε στόχο “τρομοκράτες που σκόπευαν να επιτεθούν εναντίον του Ισραήλ“.

 

Πηγές που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ δήλωσαν πως ισραηλινό ελικόπτερο σκότωσε πέντε μέλη της Χεζμπολάχ σε μία επίθεση με πυραύλους στη Συρία. Όπως δήλωσαν ο γιος του τέως στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγκνίγια είναι ένας από εκείνους που σκοτώθηκαν. Ο Μουγκνίγια, ο οποίος ήταν στον κατάλογο των πλέον καταζητουμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και δυτικών στόχων, δολοφονήθηκε στη Δαμασκό το 2008.

 

Ισραηλινή πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, πως ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την επίθεση στη Συρία που σκότωσε πέντε μέλη του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ.

 

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να κάνει επίσημο σχόλιο για το πλήγμα με ελικόπτερο μέσα στη Συρία που σκότωσε έναν διοικητή της ισλαμικής ανταρτικής οργάνωσης και γιο ενός αποθανόντα ηγέτη της Χεζμπολάχ. Η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε: “Ένα ισραηλινό ελικόπτερο πραγματοποίησε την επίθεση”.

 

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι άνδρες που σκοτώθηκαν συνωμοτούσαν για να επιτεθούν ή να καταλάβουν πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ