Η δημοσιογράφος από τη Συρία που λέει “Είμαι και εγώ Charlie” – ΦΩΤΟ

Στη φωτογραφία της δημοσιογράφου από τη Συρία, Ζάινα Ερχαΐμ, που υψώνει ένα πλακάτ μέσα από τα ερείπια του Χαλεπίου, με το σύνθημα “Είμαι και εγώ Charlie“, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει τη δημοσιογράφο Ζάινα Ερχάιμ να κρατά πλακάτ που γράφει το σύνθημα το οποίο ηχούσε παντού στις διαδηλώσεις στη Γαλλία μετά το κύμα των επιθέσεων με 17 νεκρούς, από τους οποίους οι δώδεκα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. 

Μια σημαία των σύρων ανταρτών είναι σχεδιασμένη στο κάτω μέρος του πλακάτ της δημοσιογράφου.

Ο Ολάντ τόνισε ότι διέκρινε στη φωτογραφία ένα “σύμβολο αλληλεγγύης” μεταξύ των Γάλλων και των Αράβων κατά της “τρομοκρατίας”, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Αραβικού Κόσμου στο Παρίσι.

«Απέναντι στην τρομοκρατία, είμαστε ενωμένοι. Τι ωραιότερο σύμβολο από την αλληλεγγύη αυτή στη δυστυχία και την αντίσταση που εξέφρασε για να ενισχύσει την προσδοκία», αντέδρασε ο Ολάντ.

Το σύνθημα “Είμαστε όλοι Charlie” ήταν γραμμένο με κόκκινα γράμματα στα γαλλικά και τα αραβικά στην πρόσοψη του Ινστιτούτου Αραβικού Κόσμου, ενός πολύ μεγάλου κτιρίου στις όχθες του Σηκουάνα, στο κέντρο του Παρισιού, όπου ο Φρανσουά Ολάντ μετέβη για να εγκαινιάσει φόρουμ με τον τίτλο “Ανανέωση του αραβικού κόσμου”.

 

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: «Προκλητικό» το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo 

Ναυάγιο με 100 αγνοούμενους 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ