Ο κωμικός που “αισθάνθηκε” Κουλιμπαλί και συνελήφθη – ΦΩΤΟ

Η δήλωση  «είμαι Σαρλί Κουλιμπαλί»  στοίχισε στον αμφιλεγόμενο  Γάλλο κωμικό Ντιεντονέ τη σύλληψή του από την Αστυνομία του Παρισιού. Η γαλλική δικαιοσύνη έκρινε ότι ο κωμικός – που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για αντισημιτικές δηλώσεις-  «εγκωμιάζει την τρομοκρατία» και ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα .

Εξετάζεται η στάση του αλλά και η σχέση του με την τρομοκρατική οργάνωση που δολοφόνησε τέσσερα άτομα στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

Σε μήνυμα του στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ο Ντιεντονέ υποστήριζε ότι συμμετείχε στην ιστορική διαδήλωση της Κυριακής προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατίας, ειρωνευόμενος και χαρακτηρίζοντάς την «μαγική στιγμή, αντίστοιχη με το μπιγκ μπανγκ».

«Μάθετε ότι απόψε, σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί» (Je me sens Charlie Coulibaly), έγραψε χρησιμοποιώντας το όνομα του περιοδικού Charlie Hebdo αλλά το επώνυμο του δολοφόνου στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Τον Σεπτέμβριο ο Ντιεντονέ είχε δημοσιοποιήσει βίντεο όπου ειρωνευόταν τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλο βίντεο το 2010, ο Ντιεντονέ ζητούσε την απελευθέρωση του Γιουσούφ Φοφανά, που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία του Ιλάν Χαλιμί, του νεαρού εβραίου που είχε απαχθεί, βασανισθεί και δολοφονηθεί το 2006.

Ο 48χρονος  Ντιεντονέ Μ’Μπάλα Μ’Μπάλα ,όπως είναι το πλήρες του όνομα,  έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και κατάχρηση κοινωνικών πόρων.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή: BBC, The Independent

 

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ κυκλοφορίας για το Charlie Hebdo

Αυστραλία – Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Γαλλία – 5.000 αστυνομικοί για την εβραϊκή κοινότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ