Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον μουσουλμάνο υπάλληλο του σούπερ μάρκετ στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε, την Κυριακή,τον Λασάνα Μπατίλι, τον μουσουλμάνο υπάλληλο του σούπερ μάρκετ κασέρ του Παρισιού που έσωσε τη ζωή πολλών εβραίων πελατών του καταστήματος κρύβοντάς τους σε ψυγείο του υπογείου.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής στη μεγάλη συναγωγή του Παρισιού, ο ισραηλινός πρωθυπουργός εξήρε την “αυστηρή στάση” και την “αποφασιστικότητα” του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς “κατά του νέου αντισημιτισμού και της τρομοκρατίας”.

“Ο κοινός μας εχθρός είναι το εξτρεμιστικό ισλάμ, όχι το κανονικό ισλάμ”, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού ο ισραηλινός πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε σειρά ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο Αλ Νόσρα, η Μπόκο Χαράμ, η Χαμάς, η Χεζμπολάχ για να τονίσει ότι “όλες είναι κλαδιά του ίδιου δένδρου…ακόμη και διεξάγουν μερικές φορές τρομακτικούς πολέμους μεταξύ τους”.

“Οταν υπερασπιζόμαστε εαυτούς, υπερασπιζόμαστε το σύνολο των αξιών της Δύσης”, είπε τονίζοντας ότι “το Ισραήλ βρίσκεται στο πλευρό της Ευρώπης”.

Απευθυνόμενος στους εβραίους της Γαλλίας που είχαν συγκεντρωθεί στη Μεγάλη Συναγωγή είπε ότι έχουν το δικαίωμα “να ζήσουν σε ασφάλεια, οπουδήποτε επιλέξουν να ζήσουν, ιδιαίτερα στη Γαλλία”.

Και αμέσως επανέλαβε ότι “όλοι οι εβραίοι και όλες οι εβραίες που θέλουν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ θα γίνουν δεκτοί με ανοικτές αγκάλες, με όλης μας την ζεστασιά”.

Το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης των εβραίων της Γαλλίας στο Ισραήλ έδωσε χθες αφορμή για έναν κεκαλυμμένο διαπληκτισμό μεταξύ του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς . Ο πρώτος δήλωσε ότι “το Ισραήλ είναι το σπίτι” των εβραίων της Γαλλίας για να λάβει την απάντηση του δεύτερου ότι “η Γαλλία, χωρίς τους εβραίους της Γαλλίας, δεν θα είναι πλέον η Γαλλία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ