Δύο συλλήψεις για την επίθεση στη γερμανική εφημερίδα

Εφημερίδα του Αμβούργου που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo αποτέλεσε σήμερα το πρωί στόχο επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό, ανακοίνωσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

“Ερρίφθησαν πέτρες και στη συνέχεια εμπρηστικός μηχανισμός μέσα σε ένα παράθυρο” της Hamburger Morgenpost τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. “Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δύο άτομα συνελήφθησαν κοντά στο σημείο και η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας έχει αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα αναφέρει πως δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία την ώρα της επίθεσης.

Οπως πολλές ακόμη γερμανικές εφημερίδες, η Hamburger Morgenpost υπό τον τίτλο “Τόση ελευθερία πρέπει να είναι δυνατή” είχε αναδημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα της τρία σκίτσα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση στα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι από δύο τζιχαντιστές που σκότωσαν 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε σκιτσογράφους της.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι “πολύ νωρίς” να ειπωθεί ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας έχει σχέση με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών αλλά τόνισε ότι αυτό αποτελεί βασικό θέμα που θα εξεταστεί στην έρευνα.

Επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag εκτιμά σήμερα ότι η σφαγή στο Charlie Hebdo πιθανόν να προαναγγέλλει κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές. Η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προανήγγειλαν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ