Ανησυχία και στη Ρώμη για τους τζιχαντιστές

Η προπαγάνδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δηλώνει ότι θέλει να υψώσει τη σημαία της στη Ρώμη και το Βατικανό προκαλεί “ανησυχία”, παρότι κανένας κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση δεν έχει καταγραφεί στην Ιταλία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι.

Μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή “Piazza Pulita” στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sette, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας αρχικά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει “επί του παρόντος καμιά ένδειξη που να αιτιολογεί συναγερμό” στη χώρα.

Αναφερόμενος στους ισλαμιστές που καταζητούνται στη Γαλλία μετά την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo κατά την οποία 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι “οι Ιταλοί που πήγαν να πολεμήσουν υπέρ του χαλιφάτου (στο Ιράκ και τη Συρία) κυμαίνονται από 50 έως και 60, θεωρητικά αρκετά λιγότεροι” σε σχέση με το φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως στη Γαλλία”.

Ωστόσο “υπάρχει ένας άλλος παράγοντας ανησυχίας που αφορά ιδιαίτερα τη Ρώμη: στην προπαγάνδα της, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για έπαρση της σημαίας της στη Ρώμη. Και αυτό είναι μια αιτία συναγερμού”.

Το ΙΚ στην προπαγάνδα του αναφέρει τη Ρώμη και το Βατικανό, όπου είναι η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ο Ποντίφικας, ανάμεσα στους τόπους που θέλει να καταλάβει στο όνομα του “χαλιφάτου”.

Η Εκκλησία και ο Πάπας έχουν καταδικάσει με τον εντονότερο τρόπο τις ωμότητες του ΙΚ σε βάρος των χριστιανών και άλλων μειονοτήτων. Καταδίκασαν την επίθεση στο Παρίσι κατά του Charlie Hebdo.

Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει σήμερα να αφιερώνει τα πρωτοσέλιδά του στη σφαγή στο Παρίσι, με την εφημερίδα La Stampa να δημοσιεύει κυρίως σκίτσα διαφόρων καλλιτεχνών πάνω στα οποία Καλάσνικοφ απειλούν απλά μολύβια.

Ο διάσημος σκιτσογράφος της Corriere della Sera Τζιανέλι, σε σκίτσο του δείχνει τον Θεό να ερωτάται από τον Άγιο Πέτρο στον παράδεισο: “Υπάρχουν τέσσερις γελοιογράφοι στην πόρτα;, λέει ο απόστολος. “Πες τους να έρθουν μέσα, δεν προσβάλλομαι”, απαντά ο Θεός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ