Αυστραλός πέθανε μέσα στην έρημο λίγο πριν τη σωτηρία του

Εξηντάχρονος οδηγός, το αυτοκίνητο του οποίου έπαθε βλάβη, περπάτησε σχεδόν 50 χλμ. μέσα στην αφόρητη ζέστη του αυστραλιανού νότου, στο βάθος της ερήμου, πριν ξεψυχήσει πολύ κοντά στο σημείο όπου θα έβρισκε πρώτες βοήθειες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το θύμα ταξίδευε με μια επιβάτη στην άγονη περιοχή, περίπου 900 χλμ. από τη δυτική πόλη Περθ, στην ενδοχώρα όταν το αυτοκίνητό τους έπαθε βλάβη την Κυριακή μεταξύ των περιοχών Γουονγκάνου και Γουιντίντα.

Την επομένη, ο άνδρας αποφάσισε να ξεκινήσει πεζός για τη Γουιντίντα, μια κτηνοτροφική περιοχή 48 χλμ. από το σημείο όπου βρίσκονταν, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Η μόνη προμήθεια που είχε μαζί του ήταν ένα παγούρι νερό κι ενώ οι θερμοκρασίες έφθαναν τους 45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την αστυνομία της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Η γυναίκα που δεν το έβλεπε να γυρνά, έφυγε αναζητώντας τον πριν διασωθεί την Τετάρτη από κατοίκους, οι οποίοι και βρήκαν το άψυχο σώμα του 60χρονου δύο χλμ. από τη Γουιντίντα.

Η αυστραλιανή αστυνομία προειδοποιεί τακτικά τους τουρίστες για τους κινδύνους που ενέχει μια περιπετειώδης περιπλάνηση στην άνυνδρη και αφιλόξενη ενδοχώρα και τους συνιστά κυρίως σε περίπτωση βλάβης του οχήματός τους να παραμείνουν κοντά στο αυτοκίνητο, που ευκολότερα επισκευάζεται, παρά να είναι μοναχικοί περιπατητές.

Πέρυσι ένας 26χρονος Γερμανός επέζησε επί δύο εβδομάδες σε απομακρυσμένη περιοχή της Κουίνσλαντ, αφού τρεφόταν με έντομα.

Δείτε επίσης:

AirAsia: Εντόπισαν ηχητικά σήματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ